Handig voor seizoen 2018/2019!

Na een hete en droge zomer gaat het eindelijk weer beginnen. Zag ons korfbalveld er een paar weken geleden meer geel uit, nu is het weer prachtig groen.

Even een paar dingen voordat we echt weer van start kunnen gaan. Lees even door zodat je alles weer op rijtje hebt.

De eerste trainingen zijn alweer geweest. Maar hier nog even alle trainingstijden op een rijtje.

Vanaf dit seizoen beginnen de wedstrijden een week later dan voorgaande jaren. Iedereen is nu terug van vakantie en het seizoen is dus ook een week later afgelopen. De midweek mag deze keer het spits afbijten met een uitwedstrijd bij Noviomagum op woensdag 5 september. De andere teams starten op zaterdag 8 september. Hier vind je het volledige wedstrijdprogramma.

Ook handig is de app KNKV Wedstrijdzaken (Android en iOS). Hier heb je altijd jouw programma bij de hand. Ook vind je heel makkelijk de uitslagen en standen van jouw en andere teams.

Ook zijn er dit seizoen weer een paar wijzigingen in de spelregels. De senioren en junioren spelen op het veld vanaf nu wedstrijden van 2 x 30 minuten (in plaats van 2 x 35 minuten), net als in de zaal. Verder zijn de regels voor het wisselen bij de midweek aangepast. Nu gelden dezelfde regels als bij andere seniorenteams. Dus onbeperkt aantal wissels, maar een gewisselde speler mag maar een keer opnieuw meedoen. Alle spelbepalingen per categorie vind je hier (knkv.nl).

Misschien wil je dit seizoen een weekendje weg, maar weet je niet wanneer je moet spelen? Kijk dan even in het competitieschema wanneer de wedstrijden in de rest van dit seizoen gepland kunnen worden. Kijk in de kolom 'Breedtekorfbal'.

Verder dit seizoen:

• is ons schoolkorfbaltoernooi op 19 september 2018
  • vieren wij ons 20-jarige jubileum
  • gaan de A-teams aan de slag met het spelregelbewijs. De spelers worden hierover binnenkort verder geïnformeerd.
  • is de Korfbal League finale op 13 april 2019
  • lopen we weer mee met de SJOC Avondvierdaagse van 10 tot en met 15 juni 2019